BUILDING MODELS

Leslåning og bioblitz på Islandshøj lørdag d. 15. maj 2021 kl. 10 – 13

Danmarks Naturfredningsforening og Foreningen Lergravene Nivå afholder leslåning og “BioBlitz” for alle interesserede. Meld dig til, hvis du har lyst til at lære at slå med le, eller hvis du vil lære, hvordan du bruger din iPad eller mobiltelefon til at genkende blomster og deltage i en BioBlitz. Arrangementet er gratis.

Når jeg slår med le, kommer jeg helt af mig selv til at lægge mærke til de små vækster, der skyder frem af jorden. Jeg kommer til at holde af dem og glæde mig over, at jeg er med til at give de mindste af dem bedre chancer – også selv om jeg kapper knoppen af nogle af dem!

Theo Askov

Program

10.00: Velkomst og introduktion til dagen.
10.15: Fordelene ved leen fremfor maskiner
10.30: Kursus i leslåning begynder
10.30: BioBlitz – botanik og artsregistrering med resten af holdet frem til kl. 12.00
12.00: Pause. Sandwich og læskedrik. En af foreningerne fortæller lidt om sit arbejde
12.30: Fortsat kursus i leslåning
12.30: Bioblitz – botanik og artsregistrering med nyt hold frem til kl. 13.30

Kursus i leslåning

v. Odd Erland Bakkengen. Max 5 deltagere. DN Fredensborg stiller 4-5 leer til rådighed for kurset.
Betingelser for at deltage: Du skal være fuldt førlig, fyldt 18 år (eller mindst 15 og kunne fremvise en fuldmagt fra forældre/værge) og være tryg ved at arbejde med en skarp kniv. En le skal være lige så skarp og er tre gange så lang som den bedste køkkenkniv!

Du lærer, hvordan man indstiller, holder og slår med leen – og undgår at blive træt. Efter lidt øvelse er det rigtig godt for krop og psyke – og udendørs. Meget bedre end fitness centret!

Indhold

  • Sikkerhed ved arbejdet med le
  • Indstilling af leen
  • Opvarmning
  • Slåningsteknik
  • Slibning
  • Opnå rytme og ro i arbejdet.

Du skal have arbejdshandsker med. Sikkerhedssko har de færreste nok, så tag et par solide sko eller støvler på og bukser, der gerne må slides i. Huskeliste sendes med bekræftelse på din tilmelding.

Botanik og artsregistrering

Vi hører om og får demonstreret app’en iNaturalist, som flere og flere bruger som hjælp til at finde ud af, hvilken art, man kigger på og har taget billede af. Det kan være alt fra græs, blomst, insekt og edderkop til fugl, frø og træ. Du kan tilmelde dig iNaturalist her: http://inaturalist.org/ og læse mere om, hvordan de mange indsamlede data fra hele verden bruges.

Tilmelding

På grund af Covid-19 restriktionerne har vi brug for din tilmelding. Dette foregår på mail til klimaognatur@gmail.com senest torsdag d. 13. maj 2021. Skriv i mailen, om du tilmelder dig leslåning eller BioBlitz.

Sted

Islandshøj hedder også Djævlebakken og ligger ved den vestlige ende af Salamanderstien tæt ved de tørre lergrave og tæt ved bebyggelsen Nivåhøj. Nærmeste adresse er Hyldehøj 1. Bemærk, at der ikke er offentlig parkering i nærhed af højen. Kom til fods, med bus eller på cykel. Bus 354 holder på Islandshøjvej tæt ved Nivåhøj.

I tilfælde af regnvejr …

Vi håber naturligvis på opholdsvejr. Arrangementet aflyses i tilfælde af regnvejr eller stærk kulde og blæst. Det vil i så fald blive annonceret her på siden senest to timer før start, dvs. kl. 8 på dagen.

Arrangementet støttes af Danmarks Naturfredningsforening – Fredensborg og private donationer.

One Reply to “Leslåning og bioblitz på Islandshøj lørdag d. 15. maj 2021 kl. 10 – 13”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait