BUILDING MODELS

Leslåning på Islandshøj lørdag d. 25. september kl. 11-15

Nu er det et år siden, leslåningen startede. Vi har lært en masse i løbet af året – om arterne på højen, hvor og hvornår, det er bedst at slå med le, og hvordan slåningen fremmer nogle arter og begrænser andre.

Det tørre vejr i starten af sommeren hæmmede græssets vækst noget, og nogle blomster, fx vild gulerod har stået flot over store områder af sydskrænten. I den våde sensommer har en masse kløver og også en del græsser dog fået godt fat. I september er det fleste blomster gået i frø, og mange insekter krøbet ned i jorden eller er døde efter æglægningen.

Græsset er ikke så højt og kraftigt som sidste år, også takket være forårsslåningen i år. Der er heller ikke noget førnelag fra tidligere maskinslåninger, vi skal arbejde os igennem, når vi går med leerne.

Det bliver godt, og vi glæder os til sammen med andre naturvenner at give den et nøk, så blomsterne og insekterne får bedre forhold.

Kællingetand og puppe af seksplettet køllesværmer, som bruger blomstens gift til eget forsvar.

Vi byder på noget læskedrik, øl og kaffe og såmænd også en sandwich. Og vi har en enkelt le til udlån. Derfor er tilmelding en rigtig god idé. Vi vil prøve at skaffe en le til dig, hvis du ikke har din egen. Brug gerne kommentarfeltet eller send en mail til klimaognatur@gmail.com.

Hvis du ikke har prøvet leslåning før, elelr gerne vil have det genopfrisket, så giv mig hurtigst muligt besked – så finder vi ud af noget. Man behøver ikke være en atlet, men bare rask og i nogenlunde god form. De fleste synes det er sjovt og en god måde at være i naturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait