BUILDING MODELS

Nu kommer foråret!

Efter den korte, men intense kuldeperiode tidligere i februar, hvor Djævlebakken kom i brug, er is og sne er ved at trække sig tilbage. Frosten er allerede væk i det øverste jordlag, og det grønner så småt i jordhøjde i græsser og urter.

På højen er der stadig mad at finde. I løbet af den seneste uge, var der en af kvarterets katte, som fangede og legede med en mus, en tårnfalk musede som vanligt over højen, og et egern sad musestille og gnavede i frugten fra hunderosen.

Egern spiser kerner af hunderosens frugt ©Claus Kesby

Lørdag d. 27. februar vil vi tage leerne frem igen og slå et område, vi ikke har slået før. Det ligger mod sydvest, er solrigt og var meget brugt af sommerfuglene i 2020.

Ved at slå så tidligt på foråret, fjernes ikke ret meget næring. Det meste næring er trukket ned i planternes rødder, så vi håber egentlig ikke så meget på at fremme de lave vækster i den økologisk konkurrence – konkurrencen om næring. Området har egentlig også ret mange lysåbne pletter, men der står høje, stive stængler af regnfan, og tuer af græs skygger noget for de lave vækster. Så ved at slå og fjerne noget materiale, kan vi måske give de lave vækster et lille forspring i den fysiologiske konkurrence. Den, der handler om at få lys og dermed gang i fotosyntesen.

Indrømmet – det handler også meget om, at det bare kribler i os for at komme i gang med at bruge kroppen og leerne igen. Og så er vi stadig i gang med at prøve os frem.

Bor du i området, så kig forbi lørdag mellem 12 og 14. Du er velkommen til at prøve. Til maj vil vi lave en leslåningsdag, hvor vi tager fat på det område, vi slog i september og oktober sidste år.

Der kommer nyt her på siden om forårs- og efterårsslåningen.

Mere om leslåningen, formål og sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait